logo TSEbox white

AT-X 50-135 T3.0 CINEMA PRO DX

Professionele cinema zoomlens

TO ATX50135Cin up

Een spectaculaire, veelzijdig inzetbare zoom met een hoge en constante lichtsterkte van T3.0. Tokina's AT-X 50-135 Cinema maakt het veelvuldig wisselen van optiek onnodig en biedt tegelijk creatieve mogelijkheden met een lange zoombeweging. Het is een parfocaal objectief en het ruime zoombereik kan daarom ook voor uiterst nauwkeurig scherpstellen worden benut. Een fijn hulpmiddel, vooral wanneer gewerkt wordt in 4K en detailscherpte van groot belang is.

Professioneel
Drie tandwielen voor respectievelijk scherpte, beeldhoek en T-stop maken integratie in een rig, cage of op een crane goed mogelijk. De front diameter is beperkt tot 114mm en de filtervatting is 112mm, helemaal geschikt voor de meeste cinema-accessoires. De markeringen voor onderwerpsafstand, brandpuntafstand en T-stop zijn tweezijdig op het objectief aangebracht en daardoor altijd zichtbaar. Focus of zoomlevers hendels kunnen direct in de betreffende ring worden aangebracht.

TO ATX50135Cin graphBeeld
Natuurlijk is de kwaliteit van het beeld bepalend. Zoals gezegd, het is een parfocale lens en zoomen heeft geen enkele invloed op het scherptevlak. De centrering wordt nauwelijks beïnvloed of zoals de constructeur het omschrijft: virtually no image shift. Het objectief toont ook nog eens geringe image breathing. Afgronde diafragmalammellen creëren een mooi ronde opening met een navenant zacht onscherpte-beeld. Puntlichten in het onscherpe gebied blijven mooi en dat is een goede prestatie bij dit zoombereik.

TO ATX50135Cin mtf

Cameravatting: PL, Canon EF
Voor camera types: super 35mm
Lichtsterkte: T3.0 (f/2.8)
Kleinste diafragmaopening: T22 (f/22)
Aantal lenzen/groepen: 18/14
Diagonale beeldhoek (graden): 32-12 graden
Minimale onderwerpsafstand (cm): 100
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:5.89
Aantal diafragmalamellen: 9
Filtermaat (mm): 112
Coating / frontlensbescherming: MC - Multicoated, WR - Water Repellant
Bouwlengte (mm): 159 (PL), 155.5 (EF)
Doorsnede (mm): 123
Gewicht (gr): 1530

 

 

TO ATX50135Cin close   TO ATX50135Cin levers

Nieuws

 • Hoya ND100.000 zijn besteld

  Eerder vroegen we onze wederverkopers of er interesse bestond en het antwoord is ja: het product is té leuk om aan voorbij te gaan. Dus hebben we een aantal van Hoya's uitzonderlijke grijsfilter besteld.

  Lees meer...

 • Sirui exploded views

  Sirui producten zijn goed en slim ontworpen. Zo goed en slim dat de meeste gebruikers in staat zijn een statief of balhoofd zelf te onderhouden. Want zoals elk hoge kwaliteit product vaart ook een statief wel bij een beetje onderhoud.

  Lees meer...

 • Hou je van grote maten?

  HOYA IR filters zijn nu ook in grotere maten verkrijgbaar.

  Lees meer...

 • Eddycam camerariemen uit het assortiment

  Vanaf juli voert TSE Imaging Eddycam niet meer als merk. De fraaie camerariemen, gemaakt van Elandleder verdwijnen uit het assortiment.

  Lees meer...