logo TSEbox white

Internationale Filter Foto wedstrijd

Jaarlijks organiseert het Kenko-Tokina concern een internationale fotowedstrijd voor foto's die met een (fysiek) filter zijn gemaakt. Met een hoofdprijs van 5000 dollar rekent de organisatie op mooie inzendingen.

Er zijn meer prijzen dan die mooie hoofdprijs en u heeft de tijd tot eind september 2017. De International Filter Photo Contest vindt al sinds 2008 plaats. In het begin waren het vooral deelnemers uit Azië, maar de laatste jaren komen er steeds meer inzendingen uit andere werelddelen. In het verlden werd prachtig inspirerend materiaal ingestuurd. Wel is het soms even puzzelen, omdat de historische pagina's van louter Japanse navigatie zijn voorzien.

Kenko-Tokina is het moederbedrijf van een aantal gerenommeerde merken. Natuurlijk Kenko en Tokina, maar Hoya en ook Cokin filters en de filtersystemen van Formatt Hitech maken deel uit van de KT familie. Deelname staat overigens vrij voor foto's die om het even met welk merk filter zijn gemaakt, als het maar een fysiek (optisch werkend) filter is. Manipulaties achteraf met beeldbewerkingsoftware is uitgesloten.

De inzendingen van eerdere competities zijn zeker inspirerend om te bekijken, want er zijn winnaars die filters gebruikten die in Europa uit de schappen zijn verdwenen. Het is soms een leuke blik terug in de tijd. Niettemin zitten er bijzondere juweeltjes tussen.

 

 

Nieuws

 • Hoya ND100.000 zijn besteld

  Eerder vroegen we onze wederverkopers of er interesse bestond en het antwoord is ja: het product is té leuk om aan voorbij te gaan. Dus hebben we een aantal van Hoya's uitzonderlijke grijsfilter besteld.

  Lees meer...

 • Sirui exploded views

  Sirui producten zijn goed en slim ontworpen. Zo goed en slim dat de meeste gebruikers in staat zijn een statief of balhoofd zelf te onderhouden. Want zoals elk hoge kwaliteit product vaart ook een statief wel bij een beetje onderhoud.

  Lees meer...

 • Hou je van grote maten?

  HOYA IR filters zijn nu ook in grotere maten verkrijgbaar.

  Lees meer...

 • Eddycam camerariemen uit het assortiment

  Vanaf juli voert TSE Imaging Eddycam niet meer als merk. De fraaie camerariemen, gemaakt van Elandleder verdwijnen uit het assortiment.

  Lees meer...