logo HO wit

HRT Polarisatie & UV

HO PLCHRT COMP 2High Resolution & Transmission betekent dat dit unieke filter een beter dan gemiddelde scherpte levert in combinatie met een hogere lichtdoorlaatbaarheid.

Dat is te danken aan een dunner dan gebruikelijke polarisatiefilm tussen de twee glasvlakken. Alle polarisatiefilters bevatten een film tussen twee dunnen glasplaatjes, maar dit type van HOYA is dus dunner. Daardoor laat het filter meer licht door en vindt in de polarisatiefilm minder verstrooiing plaats. Waardoor het beeld scherper blijft.

Dankzij een extra UV-coating aan de voorzijde van het filter, wordt de levensduur van de polarisatiefilm verlengt. Maar misschien nog belangrijker: bij het fotograferen in zon-schaduw omstandigheden, ontstaat door de Pola-UV combinatie een mooiere, neutrale schaduw, vrij van de kenmerkende blauwachtige UV-zweem.

UV filters hebben ook als voordeel dat ze in bergen (op hoogte) en aan grote waterpartijen de relatieve overmaat aan UV-straling blokkeren. Daardoor word je camera in staat gesteld betere (automatische) belichtingen te berekenen.