logo CR white

Historie

1992. Stuart Crumpler knutselde op de oude naaimachine van zijn oma zijn eerst Crumpler tas in elkaar met het oogmerk een stevige tas te maken om pakketjes bier in te kunnen meenemen. Nee, het werd niet meteen een succes, maar wel snel. In 1993 hielp een professionele parachutemaker - iemand die wel weet hoe je iets degelijk moet krijgen - Stu de goede kant op.

In Melbourne, Australië, waren er een paar fietskoeriers die zich groen en geel ergerden aan de onhandige tassen waarmee ze hun post en pakketten rondbrachten. De riemen schoven van hun schouders, het rugvlak was spekglad, de sluiting werkte stroef, regenwater sijpelde naar binnen en ga zo nog maar even door. In 1995 waren er nog geen echt gebruikersvriendelijke tassen voor fietskoeriers.

Ze hoefden elkaar alleen maar tegen te komen, Stuart Crumpler en de fietskoeriers. En dat gebeurde dan ook. En het werd ook een succes. De koeriers leverden feedback over het gebruik van de tas, Stuart paste de ontwerpen aan en zo ontstond uiteindelijk de perfecte messenger bag. Niet bedoeld om te verkopen, maar om te gebruiken. De rest van het verhaal is simpel. Steeds meer koeriers wilden deze tassen. Samen met twee voormalige koeriers richtte Stuart een tassenbedrijf op en toen was er geen houden meer aan.

Het uitgangspunt van toen doet nog steeds opgeld bij Crumpler. Ook al worden onze tassen tegenwoordig in Berlijn ontworpen en in Vietnam geproduceerd, het oogmerk is nog steeds om een tas te maken die maximaal beantwoordt aan het doel waarvoor hij gemaakt wordt. Of dat nou een reistas is, een IT-tas of een fototas.

Een tas van Crumpler klopt gewoon.