logo RL white XL

Vest and arm

Een Ringlight "steady-cam" vest and arm maakt het mogelijk om soepele video opnames te maken, waarbij je lichaam als stabilisator werkt. Je kan een beeldscherm aan de arm bevestigen en dankzij de arm houdt je beide armen vrij voor de bediening van je video camera.

Stabilizer support

Een vest-and-arm is feitelijk de ondersteuning van een stabilizer. Heel het gewicht van de camera-stabilizer-combinatie rust op de geveerde armen die op hun beurt bevestigd zijn aan het vest. Het vest zit comfortabel om de romp van de camera operator en die merkt hoegenaamd niets van de belasting. Met een goede vest-and-arm kan de operator 180 graden voor het lichaam zwenken, zonder zelf te hoeven draaien. Gevolg is een uitermate stabiele cameravoering, zonder noemenswaardige inspanning.

Demping

RingLight's topmodel met twee parallel-dempers (zie afbeelding) heeft een sterke dempende werking op verticale beweging van de camera operator. Daardoor kan op geaccidenteerd terrein zonder 'stuiterend' beeld vrij snel worden bewogen. Zelfs het traplopen is met deze mooie stabilizer geen probleem.

Doordat het gewicht van de combinatie door de romp van de camera operator wordt gedragen, is het toevoegen van hulpmiddelen aan de set geen bezwaar. Zo kunnen daarom field monitors, accu's, microfoons en dergelijk eenvoudig worden toegevoegd.

RL-VA2a