logo TSEbox white

Serie R - Reporter

Reporter: kracht en bestendigheid overal ter wereld

SI R5214XL completeSI RX legpositionKrachtpatsers van nature. Tot 180cm werkhoogte (nog zonder kop!) en belastbaar met tientallen kilogrammen. Deze familie bestaat uit twee varianten: een met middenzuil en een zonder. Die laatste variant is natuurlijk bedoeld om het statief te combineren met bijzondere koppen of om er een videostatief van te maken.

Voor professionals

Onder alle omstandigheden moet een reporter kunnen werken. Koud, warm, nat of droog, van het statief kun je op aan. De camera stevig gesteund, niet snel 'onder de voet' te lopen en toch zo licht mogelijk. Sirui Reporter blinken uit in het verbinden van deze tegenstrijdigheden. Het zijn de zware jongens van de statieffamilies, maar boeten niks in aan lichtheid en gebruiksgemak. Een professional wil immers blind met zijn statief aan de slag kunnen, moeiteloos een twistlock bedienen en daarna eveneens blindelings op het standbeen kunnen vertrouwen. De Sirui twistlocks zijn daarvoor ontwikkeld. Uitdrukkelijk met het doel om met een zo kort mogelijk slag een zo groot mogelijk moment te bereiken. Waardoor het uit- en inschuiven van het statief verrassend snel en soepel uitgevoerd wordt. En vast is gewoon vast. Echt vast.

SI R1204 legAdjustDe fotoreporter

Zo doordacht is de Reporter ontworpen, dat de blokkeerring van de middenzuil als overmaatste vleugelmoer is uitgevoerd, zodat fotografen ook in arctische omstandigheden en met handschoenen aan hun statief onder controle hebben. Vanaf de stevige spikes tot aan de cameraplaat straalt de Reporter robuustheid uit. En zo voelt het ook aan. Het is een duurzaam gereedschap dat in alle omstandigheden werkzaam is. En dat na een barre tocht uiteen genomen kan worden voor een reiniging, om daarna even gemakkelijk weer geassembleerd te worden. Ook de scharnieren van de Reporter zijn instelbaar, want zeker op een hellende ondergrond kan een stroeve scharnierwerking het verschil uitmaken. De meegeleverde imbussleutel bevindt zich in het accessoirevakje van de meegeleverde tas. Heel compleet.

De cineast

Sirui biedt een collectie professionele videostatieven met de veel toegepaste dubbele buizen. Maar wie sneller, mobieler en onopvallender wil werken gebruikt een Sirui Reporter uit de 3000 en 4000 serie. Filmen met een fotostatief kan namelijk heel goed, mits de drie benen met de scharnieren en schouder een voldoende rigide constructie vormen. Bij de Sirui Reporter statieven is dat zeker het geval. Daarom zijn deze modellen niet uitgerust met een statiefplaat en middenzuil, maar met een bowl voor een universele leveller. En is de vrije ruimte tussen de statiefbenen ter hoogte van de schouder groot, zodat de hand van de filmer snel en doeltreffend de leveller kan bedienen.

    SI RX serie PH20 longSI R4213X spread SI RX lock spike  

SI R4213X shoulder

  

 

 

 

Nieuws

 • Genuine Sirui

  Genuine Sirui

  Sirui statieven zijn dermate succesvol dat het merk navolging vindt in de markt. Typische Sirui-eigenschappen zijn als productattributen bij andere merken te vinden. We beschouwen het als een compliment. Maar het is er ook de aanleiding toe dat we het officiële Sirui reseller netwerk exclusiever zichtbaar willen maken.

  Lees meer...

 • Hoya namaak in omloop

  Hoya namaak in omloop

  Wie denkt dat alleen Rolex, Gucci en Nike door namaak worden geplaagd, komt bedrogen uit. Ook van de Hoya filters zijn er fakes.

  Lees meer...

 • Hoya close-up in gebruik

  Hoya close-up in gebruik

  Bijna 10.000 mensen bekeken het alleraardigste filmpje (3 minuten) over hoe je de Hoya close-up filters gebruikt. Tja, het is ook gewoon een spotgoedkope manier om goede macro-foto's te maken.

  Lees meer...

 • Nieuwe Sirui L-brackets

  Nieuwe Sirui L-brackets

  De serie L-brackets van Sirui is verder uitgebreid met brackets voor Sony A6300, Fuji X-Pro2 en Fuji X-T10.

  Lees meer...