logo TSEbox white

Serie W - Waterproof

SI W2204 04

Echt waterproof hoog outdoor-statief

SI W2204 02De W-serie statieven van Sirui zijn echte outdoor tools: sterk, waterdicht en ook met handschoenen aan gemakkelijk te gebruiken. Er is over nagedacht.

De statieven zijn uitgevoerd met een door Sirui zelf ontwikkelde WPS, water proof sealing system, dat het binnendringen van water in de statiefbenen en -scharnieren verhindert. Dit statief is dus niet alleen water bestendig, maar echt waterdicht. Natuurlijk is het daardoor ook stofdicht. Deze bijzondere eigenschap maakt dat de W-serie statieven voor het echte survivalwerk geschikt zijn, zelfs in winterse omstandigheden, want de twistlocks en knoppen voor de beenstand kunnen ook met handschoenen aan gemakkelijk bediend worden.

De waterdichtheid van de statiefbenen maken een opstelling ín het water mogelijk. Om het even zout of zoet water. En om de camera goed droog te houden, heeft het statief een werkende hoogte van 1,8 meter (nog zonder balhoofd), terwijl het in opgevouwen toestand maar 52cm is.

1/2 twist lock - 10 lagen carbon of zwart aluminium

Maar een halve slag is nodig om de beensegmenten soepel te laten bewegen óf om ze goed te vergrendelen. Het opzetten of opbergen van een W-statief is daarom heel snel gedaan. De benen kunnen ook 180 graden omhoog worden geklapt, in kopstand, waardoor het balhoofd tussen de benen komt en het statief nóg kleiner kan worden opgeborgen. De twistlocks zijn nieuw ontworpen en zijn volkomen afgedicht, terwijl het in- en uitschuiven even soepel gaat als bij gewone statieven.

De statiefbenen van de koolstofvezel-versie zijn gemaakt van 10 lagen carbon fibre, wat ze nog duurzamer maakt dan andere statieven. De serie is echter ook in een wat voordeliger aluminium versie beschikbaar.

De middenzuil is deelbaar en omkeerbaar. Eigenlijk kun je met dit statief even gemakkelijk een paar centimeter boven de grond werken als op 1,8 meter hoogte.

Monopod

Een van de drie statiefbenen kan worden afgenomen om als eenbeenstatief in te zetten. Ook het monopod is een waterdichte constructie. De bevestiging van 'wissel'-been aan de driepoot is uitgevoerd in een dubbele schroefsluiting, waardoor het geheel een heel sterke en rigide constructie is.

 • Waterproof - door SIRUI ontwikkeld waterwerend ring systeem verhindert het binnendringen van water
 • Carbon - Lichtgewicht 10 laags 100% koolstofvezel benen: sterk, vederlicht, resonantiedempend
 • Aluminium - Zuivere legering afgewerkt met geannodiseerd zwarte lak.
 • Ergonomische twist locks - 1/2 slag blokkering ook te bedienen met handschoenen aan
 • Automatisch beenhoekknop - waterdichte automatische vergrendelknoppen voor de drie standen van het been
 • Afneembaar been - een van de drie benen kan als eenbeenstatief worden gebruikt - ook waterdicht!
 • Eenbeen verlenging - het eenbeenstatief kan met de middenzuil worden verhoogd
 • Kopstand - extra klein op te bergen door de benen 180° op te vouwen
 • Waterpas - geïntegreerde waterpas
 • Antislip voetjes - de antislip rubber voetjes kunnen worden verwisseld met meegeleverde roest-vast stalen spikes
 • Ballast haak - een ballasthaak verhoogt desgewenst de stabiliteit

  SI W2204 03SI W2204 07

 

  

 

 

 

Nieuws

 • Genuine Sirui

  Genuine Sirui

  Sirui statieven zijn dermate succesvol dat het merk navolging vindt in de markt. Typische Sirui-eigenschappen zijn als productattributen bij andere merken te vinden. We beschouwen het als een compliment. Maar het is er ook de aanleiding toe dat we het officiële Sirui reseller netwerk exclusiever zichtbaar willen maken.

  Lees meer...

 • Hoya namaak in omloop

  Hoya namaak in omloop

  Wie denkt dat alleen Rolex, Gucci en Nike door namaak worden geplaagd, komt bedrogen uit. Ook van de Hoya filters zijn er fakes.

  Lees meer...

 • Hoya close-up in gebruik

  Hoya close-up in gebruik

  Bijna 10.000 mensen bekeken het alleraardigste filmpje (3 minuten) over hoe je de Hoya close-up filters gebruikt. Tja, het is ook gewoon een spotgoedkope manier om goede macro-foto's te maken.

  Lees meer...

 • Nieuwe Sirui L-brackets

  Nieuwe Sirui L-brackets

  De serie L-brackets van Sirui is verder uitgebreid met brackets voor Sony A6300, Fuji X-Pro2 en Fuji X-T10.

  Lees meer...