logo HO wit

Materialen

P03Hoya, het verschil is duidelijk.

Dit is niet zo maar het motto van Hoya. Hoya filters zijn speciaal ontworpen voor digitale camera's. Bij de productie van Hoya filters worden de meest geavanceerde materialen toegepast. De keuze van aluminium voor de filtervatting is dan ook een bewuste keuze.

Zelfs schijnbaar eenvoudige keuzes leiden soms tot een hogere beeldkwaliteit. Een kleurfilter wordt bijvoorbeeld door Hoya gemaakt van gekleurd glas in plaats van een gellaag tussen twee gewone glasplaatjes. Je kan wel nagaan dat dat grote voordelen oplevert.

Eigenlijk kan er weinig mis gaan met een filter. Natuurlijk kan een gebruiker een filter breken of bekrassen. Ook hebben zeewater en speeksel een slechte inwerking op de coating. Sommige filters 'verslijten' ook met de tijd. Zoals het polarisatiefilter, dat gemaakt is van een dunne polariserende film tussen twee glasplaatjes. Bij een polarisatiefilter kan, ongeacht het merk, vanaf de zijkant vocht in de film dringen, waardoor het wordt aangetast. Ter voorkoming hiervan worden door Hoya de zijkanten van de filters gepolijst en in de meeste gevallen ook met een zwarte verflaag afgedicht.

Pas op!

Hoya coat haar filters weliswaar aan beide zijdes. Maar dat doet niet iedereen. Er zijn ook filterfabrikanten die een multi-coated filter slechts aan 1 zijde van een multi-coating voorzien.

ICON-GROUP2