logo AB solidwhite

Systemen

AB FH holder 1Athabasca maakt rechthoekige filters van optisch glas met meervoudige metaalcoating. Die passen in een volledig aluminium filterhouder die met een klik-snelkoppeling op een adapterring past. Het is het summum van snel werken in wisselende lichtomstandigheden. En vooral bij gebruik van een grijsverloopfilter razend praktisch. Dankzij de draaiing van de houder kan de horizon snel worden gepositioneerd.

Athabasca levert hoogwaardige grijs- en grijs-verloop vlakfilters in de breedte van 100mm en 170mm. Daarnaast is er een modulair/maatwerksysteem met UV en Polarisatie ringfilters beschikbaar met een diameter van 150mm. Deze ringfilters bieden daardoor de mogelijkheid om zelfs met super-groothoeken of objectieven zonder filtervatting en/of extreem bolle frontlens gebruik te maken van een UV of Pola-filter. Speciaal voor dit systeem heeft Athabasca ook vlakke 170mm brede grijsfilters en grijs-verloopfilters.

Athabasca heeft haar merknaam geïnspireerd op Canada's bekendste gletsjer om aan te geven dat ze louter in de zuiverste, meest superieure kwaliteit produceren. De fijnheid spat dan ook van de producten af. Niet alleen van de houder en de filters, maar ook van de verpakking en compleetheid. De filters zitten vervat in een microvezeldoekje en opgesloten in een stevige sleeve. En voor de houder worden verhoogblokjes standaard meegeleverd (voor als bijvoorbeeld een mattebox gebruikt wordt). De tweezijdige coatings van de filters zijn waterafstotend, krasbestendig, verlagen de reflectie en verhogen de transmissie.