logo AB solidwhite

Adapter 100mm

Filterhouder

AB-FH holder 1De athabasca filterhouder is gemaakt van hoogwaardig luchtvaart-aluminium door middel van computergestuurde verspaning (CNC). Het is daardoor een uiterst sterke lichtgewicht houder, die tevens bescherming biedt.

Het Athabasca filtersysteem bevat een snelkoppeling voor montage op de lens. De adapterring van Athabasca wordt op de lens geschroefd, de houder kan daarentegen snel op ring worden geklikt. Een blokkeerpennetje veert automatisch mee bij het aanbrengen en kan eenvoudig worden uitgetrokken voor het afnemen. Het gaat razendsnel en soepel. De houder draait met enige weerstand rond de ring, waardoor de horizon bij gebruik van verloopfilters kan worden gekanteld.

Aan de kant waar het filter wordt ingeschoven bevindt zich een extra ring van zachte kunststof, waardoor reflectie langs de achterzijde van het filter worden uitgesloten.

De oppervlakte van de houder is door milieuvriendelijke oxidatie prachtig mat-zwart afgewerkt.

Adapterringen

AB-FR ring 3Speciale adapterringen maken het mogelijk het Athabasca filter systeem snel te monteren op lenzen met een filtervatting van 52 tot 82mm. De ringen zijn, evenals de houder, door CNC techiek vervaardigt uit luchtvaart-aluminium en bevatten een uitsparing, waarmee ze snel in de houder kunnen worden geklikt. Het blokkeerpennetje veert automatisch mee als de houder op de ring wordt geplaatst.

De oppervlakte van de adapterring is door milieuvriendelijke oxidatie prachtig mat-zwart afgewerkt.