logo TSEbox white

AT-X 17-35 f/4.0 PRO FX V

Video interlock full-frame wide zoomlens

TO ATX1735 V upLow

Opvallend aan de 17-35 f/4.0 is de compacte bouw en het lichte gewicht. Het is een reportagelens bij uitstek en een perfect instrument voor snelle verslaggeving. Ook dit Tokina objectief was er al in een fotografie uitvoering, maar als filmlens uitgevoerd met een focus interlock zodat efficiënt, nauwkeurig en foutloos kan worden scherpgesteld. Het is een objectief dat in de cinematografie zijn klasse bewijst met een zeer fraaie beeldkwaliteit, minimale vertekening en minimaal lichtafval.

Full-frame / kleinbeeld
De hoge resolutie van de lens in combinatie met het grote sensorformaat een scherptewonder. 4K registratie is vanzelfsprekend. De minimale insteldiepte is minder dan 30cm en de beelddynamiek in de 17mm groothoekstand met een onderwerp dichtbij is adembenemend. Evenals de fraaie achtergrondonscherpte die bij grote lensopening ontstaat. Het is een objectief dat vraagt om fraaie en gestyleerde cinema met beheerste camerabeweging in een long shot en/of long take, omdat de beeldinhoud zo nadrukkelijk voor zichzelf spreekt.

 

TO ATX1735 V graph

Focus clutch
Het interlock tandwiel is vast bevestigd aan de scherpstelring. Dankzij Tokina's focus clutch kan snel worden gewisseld tussen autofocus of handmatig scherpstellen. Gemonteerd in een rig biedt de interlock groot gebruik gemak en zeer nauwkeurige focus pull, ook wanneer van een whip gebruik wordt gemaakt. De 17-35 is fijn gereedschap voor de professionele filmer.

 

 

Cameravatting: Canon
Voor camera types: full-frame, kleinbeeld
Lichtsterkte: f/4.0
Kleinste diafragmaopening: 22
Aantal lenzen/groepen: 13/12
Diagonale beeldhoek (graden): 104-72 graden
Scherpstelling: interne focussering
Minimale onderwerpsafstand (cm): 28
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:4,82
Aantal diafragmalamellen: 9
Filtermaat (mm): 82
Coating / frontlensbescherming: MC - Multicoated, WR - Water Repellant
Bouwlengte (mm): 94,5
Doorsnede (mm): 89
Gewicht (gr): 600

Strooilichtkap (vast): BH821

TO ATX1735 V glamourLOW   TO ATX1735 V top ffLOW

Nieuws

 • Genuine Sirui

  Genuine Sirui

  Sirui statieven zijn dermate succesvol dat het merk navolging vindt in de markt. Typische Sirui-eigenschappen zijn als productattributen bij andere merken te vinden. We beschouwen het als een compliment. Maar het is er ook de aanleiding toe dat we het officiële Sirui reseller netwerk exclusiever zichtbaar willen maken.

  Lees meer...

 • Hoya namaak in omloop

  Hoya namaak in omloop

  Wie denkt dat alleen Rolex, Gucci en Nike door namaak worden geplaagd, komt bedrogen uit. Ook van de Hoya filters zijn er fakes.

  Lees meer...

 • Hoya close-up in gebruik

  Hoya close-up in gebruik

  Bijna 10.000 mensen bekeken het alleraardigste filmpje (3 minuten) over hoe je de Hoya close-up filters gebruikt. Tja, het is ook gewoon een spotgoedkope manier om goede macro-foto's te maken.

  Lees meer...

 • Nieuwe Sirui L-brackets

  Nieuwe Sirui L-brackets

  De serie L-brackets van Sirui is verder uitgebreid met brackets voor Sony A6300, Fuji X-Pro2 en Fuji X-T10.

  Lees meer...