logo TSEbox white

AT-X 50-135 T3.0 CINEMA PRO DX

Professionele cinema zoomlens

TO ATX50135Cin up

Een spectaculaire, veelzijdig inzetbare zoom met een hoge en constante lichtsterkte van T3.0. Tokina's AT-X 50-135 Cinema maakt het veelvuldig wisselen van optiek onnodig en biedt tegelijk creatieve mogelijkheden met een lange zoombeweging. Het is een parfocaal objectief en het ruime zoombereik kan daarom ook voor uiterst nauwkeurig scherpstellen worden benut. Een fijn hulpmiddel, vooral wanneer gewerkt wordt in 4K en detailscherpte van groot belang is.

Professioneel
Drie tandwielen voor respectievelijk scherpte, beeldhoek en T-stop maken integratie in een rig, cage of op een crane goed mogelijk. De front diameter is beperkt tot 114mm en de filtervatting is 112mm, helemaal geschikt voor de meeste cinema-accessoires. De markeringen voor onderwerpsafstand, brandpuntafstand en T-stop zijn tweezijdig op het objectief aangebracht en daardoor altijd zichtbaar. Focus of zoomlevers hendels kunnen direct in de betreffende ring worden aangebracht.

TO ATX50135Cin graphBeeld
Natuurlijk is de kwaliteit van het beeld bepalend. Zoals gezegd, het is een parfocale lens en zoomen heeft geen enkele invloed op het scherptevlak. De centrering wordt nauwelijks beïnvloed of zoals de constructeur het omschrijft: virtually no image shift. Het objectief toont ook nog eens geringe image breathing. Afgronde diafragmalammellen creëren een mooi ronde opening met een navenant zacht onscherpte-beeld. Puntlichten in het onscherpe gebied blijven mooi en dat is een goede prestatie bij dit zoombereik.

TO ATX50135Cin mtf

Cameravatting: PL, Canon EF
Voor camera types: super 35mm
Lichtsterkte: T3.0 (f/2.8)
Kleinste diafragmaopening: T22 (f/22)
Aantal lenzen/groepen: 18/14
Diagonale beeldhoek (graden): 32-12 graden
Minimale onderwerpsafstand (cm): 100
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:5.89
Aantal diafragmalamellen: 9
Filtermaat (mm): 112
Coating / frontlensbescherming: MC - Multicoated, WR - Water Repellant
Bouwlengte (mm): 159 (PL), 155.5 (EF)
Doorsnede (mm): 123
Gewicht (gr): 1530

 

 

TO ATX50135Cin close   TO ATX50135Cin levers

Nieuws

 • Genuine Sirui

  Genuine Sirui

  Sirui statieven zijn dermate succesvol dat het merk navolging vindt in de markt. Typische Sirui-eigenschappen zijn als productattributen bij andere merken te vinden. We beschouwen het als een compliment. Maar het is er ook de aanleiding toe dat we het officiële Sirui reseller netwerk exclusiever zichtbaar willen maken.

  Lees meer...

 • Hoya namaak in omloop

  Hoya namaak in omloop

  Wie denkt dat alleen Rolex, Gucci en Nike door namaak worden geplaagd, komt bedrogen uit. Ook van de Hoya filters zijn er fakes.

  Lees meer...

 • Hoya close-up in gebruik

  Hoya close-up in gebruik

  Bijna 10.000 mensen bekeken het alleraardigste filmpje (3 minuten) over hoe je de Hoya close-up filters gebruikt. Tja, het is ook gewoon een spotgoedkope manier om goede macro-foto's te maken.

  Lees meer...

 • Nieuwe Sirui L-brackets

  Nieuwe Sirui L-brackets

  De serie L-brackets van Sirui is verder uitgebreid met brackets voor Sony A6300, Fuji X-Pro2 en Fuji X-T10.

  Lees meer...