logo HO wit

Historie

TOP-ORANGE

Al sinds 1941, toen het bedrijf werd opgericht door de broers Shoichi and Shigeru Yamanaka, produceert deze Japanse fabrikant kwaliteitsfilters. In 1945 bracht Hoya kristallen producten op de markt, in 1967 haar eerste multi0focale lenzen en in 1972 zachte contactlenzen. Een zusterbedrijf produceert lenzen voor oogzorg, waaronder contaclenzen en brilleglazen. Vanuit de productie voor medische toepassingen is Hoya gewend om alle productieprocessen  in te richten conform hele strenge kwaliteitsregels, Daarom maakt Hoya ook glazen platen die worden gebruikt bij de productie van harde schijven.


In 2007 heeft Hoya Pentax gekocht en in 2011 weer doorverkocht aan Ricoh. Hoya filters zijn speciaal voor de fotografie gemaakt. Hoya onderscheidt zich bij de productie van filters door het gebruik van meervoudige coatings, versterkte glassoorten en ragfijne filtervattingen.
Hoya kiest haar grondstoffen voor de Hoya filters met de groootste zorg, zodat ze in staat zijn om kwalitatief hoogwaardige glassoorten te maken. Wanneer sprake is van een kleurfilter, gebruikt Hoya gekleurd glas in plaats van een gellaag tussen twee gewone glasplaatjes. Je kunt wel nagaan dat dat grote voordelen oplevert.