logo TSEbox white

In de media

Lees hier wat men in onafhankelijke media en op online fora over onze merken en producten schrijft.

Tokina AT-X 11-20 f/2.8 - gewoon gaan kopen

CSR frontpage

Camerastuffreview testte en beoordeelde deze super-wide 'next generation' van de even populaire als legendarische 11-16 als een volwaardige opvolger. En een markante aanbeveling aan het slot: gewoon gaan kopen die lens!

Voordelen

    Hoge beeldkwaliteit
    Hoge bouwkwaliteit
    Grote beeldhoek bij constant hoge lichtsterkte
    Mooie bokeh voor een groothoek op een kleine APS-C sensor
    Clutch mechanisme voor wisselen tussen AF en MF
    Aantrekkelijk geprijsd en ideaal voor video

Nadelen

    Gevoelig voor overstraling / nevenbeelden

Conclusie

Samen met de Tokina 11-16mm f/2.8 bezet de Tokina 11-20mm f/2.8 de hoogste plaats als het gaat om een betaalbare, lichtsterke groothoekzoom in ons testoverzicht. Met een adviesprijs ver beneden de duizend euro onderscheidt dit mooie objectief zich van vele groothoekzooms met adviesprijzen van ver boven de duizend euro. Tegelijkertijd biedt de Tokina 11-20mm f/2.8 een constante hoge lichtsterkte en is deze lens wat bouw- en beeldkwaliteit betreft werkelijk voorbeeldig. Of de Tokina 11-20 mm f/2.8 zichtbaar beter is dan de Tokina 11-16mm kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen, omdat we ze op verschillende camera's hebben getest. Ik verwacht het wel. Daar komen we binnen afzienbare tijd op terug.

Te lang, niet gelezen? Groothoekzoom voor Canon APS-C nodig? Fiets naar de dichtstbijzijnde fotospeciaalzaak en koop de Tokina 11-20mm f/2.8. Tenzij je al een Tokina 11-16mm f/2.8 hebt.

Hier het artikel.

 

Meesters van de (super)groothoek